V naši ambulanti opravljamo naslednje storitve:

PREGLED IN SVETOVANJE
Pri prvem stiku pacienta in zobozdravnika, vam zobozdravnik pregleda vso ustno votlino, pri tem oblikuje popoln načrt sanacije vašega zobovja in vam prijazno odgovori na vsa vaša vprašanja.


ODSTRANJEVANJE ZOBNIH OBLOG
Opravljamo klasično ultrazvočno odstranjevanje trdih (zobni kamen) in mehkih zobnih oblog, ugotovimo stopnjo vnetja dlesni. Zobno površino tudi poliramo, gladimo, ter jih premažemo s hranilnim slojem.


KORENINSKO ZDRAVLJENJE
Za koreninsko zdravljenje se najpogosteje odločimo, zaradi zobne gnilobe, ki se začne širiti v notranjost zoba in prodre do zobne pulpe, poškodbe zoba, ali kot del protetičnega načrta. To pomeni, da zobozdravnik iz zoba odstrani zobno pulpo (živec in žile). Poseg se ponavadi izvede v dveh sejah, pri hudih vnetjih pa lahko zdravljenje traja več mesecev.


ZALIVKE
Zalivk (plomb) imamo veliko vrst. Pri nas v ordinaciji uporablja kompozite- plastično keramiko (bela plomba v barvi zoba) in amalgamske plombe. Kompoziti omogočajo minimalni obseg brušenja, kar pomeni da zobozdravnik odstrani le bolan del zoba, zdravi del pa ohranimo in tako podaljšamo življenjsko dobo zoba. Tudi estetski videz zoba je neprimerno lepši. Amalgami se zaradi neestetskega videza in vsebnosti živega srebra v razvitem svetu skoraj ne uporabljajo več. Zaradi njegovega strupenega delovanja, estetskega videza, kvalitetnejših kompozitnih materialov in novih tehnik plombiranja so ga nadomestile zgoraj omenjene metode.


PROTETIKA
Ukvarjamo se s snemno protetiko (delne in totalne proteze), fiksno protetiko (porcelanske prevleke, mostički, luske, kompozitni zatički,…), nudimo pa tudi brezkovinske oz. polnoporcelanske prevleke.


SLIKANJE ZOB
V zobni ordinaciji vam zobozdravnik z rentgenskim aparatom takoj slika posamezen zob, tako da je zdravljenje čim hitrejše in enostavnejše, ter je tako pacientu zagotovljeno hitro in kvalitetno zdravljenje.


In kako je pri nas s plačilom?

AKTUALNO

Novice
Zaradi strokovnega izpopolnjevanja, letnega dopusta in dežurstva ... več >>>

Lendava
Lendava se nahaja na samem severovzhodu Slovenije ... več >>>

Malo za šalo
Vic tedna ... več >>>

Fotogalerije
Zobna ambulanta več >>>
Lendava več >>>


Treiber Pleh Estera, dr. dent. med., telefon: (02) 578 97 30, estera.treiber@siol.net

Vse pravice pridržane © 2008 |